söndag 27 april 2008

Söndagsbrunch på Denny´s

För en gångs skull flänger jag inte land och rike runt på helgen, utan håller mig någorlunda i närområdet. En brunch är ju aldrig fel då, och speciellt gott smakar det om man tränat först. Sagt och gjort - gick direkt till gymet på morgonen utan att passera gå. Hade riktat in mig på en spinning-klass, men se den var redan igång när jag kom dit. Schemat ändrat - ett extralångt pass var inlagt istället för det ordinarie. En kort stund sällade jag mig till skaran av förvirrade människor som stod utanför glasrutan och tittade in på de redan cyklande, men sedan gav jag upp och körde skidåkningsmaskinen istället. Nog så svettigt det.

Efter vederbörlig dusch och bastu - tveksamt om det senare var så välbetänkt när det är nästan lika varmt ute idag - så var jag redo att äta. Denny´s är väl inte världens höjdarplejs, men i alla fall ett bra och enkelt alternativ. Det är en av de stora restaurangkedjorna som skall efterlikna traditionella amerikanska diners. Man kan antingen sitta i ett bås eller vid bardisken och äta. Det första är bra om man vill läsa, det senare om vill socialisera med andra frukostätare.  I handen får man en färgglad meny av hårt plastat papper med övertydliga bilder av rätterna. Servitrisen häller upp kaffe i en mugg utan att ens fråga om jag vill ha det - det liksom ingår. Dessutom kan man beställa från frukostmenyn hela dagen. Sådant gillar jag.

Idag blev det Sirloin Steak Breakfast. En medium rare köttbit med Harsh Brown-potatis och två ägg. Tur att klockan var närmare 12 och jag hunnit träna innan denna måltid intogs - annars kunde det blivit mastigt. Viss skillnad mot de två fullkornsskivor jag i vanliga fall äter till frukost.

Lite kul är det att titta på de andra gästerna och de olika rätter som de beställer. French Toast, till exempel, två extra tjocka skivor med formfranska badade i någon form av smet innan de grillats eller friterats. Avslutningsvis gissar jag att man vänder det hela i socker och serverar omedelbart. Någon kanske kan fylla i ett mer exakt recept - energirikt ser det ut att vara i alla fall. Pannkakorna är annars en klassiker. En short stack - typ tre stycken - bygger åtminstone en tum på höjden. Ovanpå detta ett torn av grädde ur sprayflaska. Denna anrättning kan utan problem svälja närmare två deciliter lönnsirap utan att ens se fuktig ut. Förstår inte hur de gör för att få pannkakorna villiga att absorbera vätska....

Oj - nu blev jag nästan hungrig igen av allt detta matprat - men för egen del försöker jag äta någorlunda nyttigt härborta. Jag tror man vinner på det i längden.


1 kommentar:

Monika sa...

Hej Björn,
tänkte väl att det var dags för lite "prat om mat" här på bloggen. Stora biffar brukar du ju gilla! Håller dock med dig; ge 17 i pancakes och french toast med lönnsirap.